lauantai 5. toukokuuta 2012

My last workdays

Day 24. torstai

Herätys Florianin luota aamulla, työpäivä olisi pitänyt alkaa klo. 8.30, mutta jostain kumman syystä nämä luulivat sen alkavan 9.30, joten hyvin paljon myöhässä mentiin. No onneksi tilanhoitajakin oli reissussa. Kerrankin oli hyvä päivä, koko päivä traktoin kyydissä. Itse äestin n. 4 ha, ja loppupäivän istuin vieressä, kun työntekijä testasi uutta maissinkylvökonetta. Olisin halunnut ajaa, mutta heidän mielestään työ oli liian vaativaa (haistakkee pitkät, kylvämään tänne tultiin...) No, päivä meni supernopeasti, ja jos en mitään muuta ole täällä oppinut, niin ainakin maissinkylvökoneen toimintaperiaatteen säädöt! Aivan ja aamulla sattui pieni äksidentti, kun jostai kumman syystä vetokoukun hydr. putki irtosi toisesta päästä ja jäi pantteeseen hytin alle (P.S. Jossette ymmärrä ei hätää, omaan nää hyvät selittämistaidot..). Sitä sitten yritettiin saada irti pari tuntia. Kaikinpuolin hyvä ja aurinkoinen päivä ( +24 ).

Day 25. perjantai

Viimeinen ja sateinen työpäivä. Vähän jää haikea olo, hevosia jää ikävä, etenkin perc. varsaa Cokoa <3. Voi kun olisi yksi karsina enemmän, niin tulisin hakemaan sen Suomeen vuodenvaihteessa. No kaikkea ei voi saada. Aamupäivällä tein raporttiani työssäoppimisesta, jonka jälkeen lähdimme siirtämään lehmiä laitumelta toiselle. Homma oli sinäsä mielenkiintoista, sillä meitä oli neljä ihmistä, ja lehmät siirrettiin vapaana. Puolisen kilometriä vilkasta autotietä ja parhaimmillaan 10 lehmän lauma. Monet viljapellot käytiin läpi rouvien kanssa, kun joka tytteli ryntäsi ero suuntiin. No onneksi autoilijat olivat kilttejä ja pysähtyivät odottamaan. Sain myös ensimmäiset rakot täällä oloni aikana, sillä tietenkin unohdin villasukat Juliettelle ja nilkkasukat ja saappaat ovat huono yhdistelmä. No tytöt saatiin laitumelle ja ainakin tuli kuntoiltua ja kunnolla. Tiineetkin lehmät juoksevat kovaa! Iltapäivällä ei ihmeitä tehtykään, suurimmaksi osaksi odottelua ja raportin tekoa. Pikamoikat hepoille ja vasikoille ja heippahei Lycée Agricole!
  Illalla puol yksitoista (huom. Normaalisti Vimla nukkuu tähän aikaa!) mentiin leffaan katsomaan Marsupilami. Vaikka elokuva olikin Ranskaksi, niin rakastuin tähän leffaan. Harmi vaan kun tätä ei taida olla Suomessa. Florian saa lähettää tämän postissa, kun ilmestyy DVD:lle. Ja jälleen kerran saimme todistaa ranskalaista kulttuuria. kaikki leffat puhuttuna Ranskaksi. No kuitenkin oli mukava päivä, vaikka jäänkin kaipaamaan koulun polleja (onneksi omat odottelevat kotona <3 ).


Kasvukausi hieman pidemmällä, kun Suomessa..






Coko <3 

Toi häntä ;) 





Täti kolme vee ;) 

Lisää kuvateksti

Avril 



Toi varis ihan tyytyväisenä nyppi talvikarvaa pois, kätevää!! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti